Bestel jouw bloemenzaaigoed

Ondersteun bijen en akkervogels en bestel zaaigoed via Zaad op maat. Een bloemenrand oogt niet alleen mooi, het is ook een heerlijke buffet voor bijen, vlinders en andere insecten. Op hun beurt profiteren akkervogels van het voedselaanbod (insecten en zaden) en dekking.

(Omslagfoto: RLML)

Groepsaankoop

Als inwoner van Lievegem kan je via Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei zaaigoed bestellen voor bloemrijke hoekjes. Dat is mooi voor het oog en goed voor onze inheemse fauna en flora. We organiseren dit jaar een groepsaankoop voor twee zaadmengsels en dat per 0,5kg, 1kg of 5kg. Deze actie is op maat van zowel landbouwers, natuurverenigingen, imkersbonden, scholen, gemeentebesturen, jagers als particulieren.

Wist je dat ... we in 2022 zo'n 41 kg bloemenmengsel gezaaid hebben in onze gemeente?

Bestellen kan tot en met 17 februari 2023 via de webshop van RLML. Je bestelling kan je ophalen op een afhaalpunt naar keuze.

  • Akkervogelmengsel: haver, gerst, zomertarwe, huttentut, bernagie, boekweit, zonnebloem, vlas (zaaidichtheid: 50 kg/ha).
  • Bijenmengsel: boekweit, bladrammenas, bernagie, dille, gele mosterd, facelia, goudsbloem, korenbloem, koriander, juffertje in 't groen, groot kaasjeskruid (zaaidichtheid: 10 kg/ha)

Landbouwers

Landbouwers kunnen een subsidie krijgen via de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Wij richten ons op wie geen beroep kan doen op subsidies via VLM en toch een behoorlijke oppervlakte wil inzaaien, zoals bijvoorbeeld gepensioneerde landbouwers, particulieren, jagers en gemeenten.

Meer info? Contacteer onze medewerker natuur, Hélène.