BE Alert


Laat u waarschuwen, waar u ook bent! 

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we u graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat u meteen op de hoogte stelt van noodsituaties via sms, e-mail of telefoon.

Een bericht van BE -Alert kan u op twee manieren ontvangen. Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat u zich inschrijft op Be-Alert. U kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. U woont in Lovendegem en werkt in Brussel, Antwerpen, Gent, …? Registreer dan beide adressen en u blijft steeds op de hoogte.

Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan u dus ook verwittigd worden als u een dagje aan zee, in de Ardennen, … bent, of een uitstap maakt naar de zoo, de cinema, … Inschrijven is volledig gratis.

Registreer u vandaag nog: u kan zich heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be