Mountainbikenetwerk

376 km mountainbike door de Meetjeslandse natuur!

Het mountainbikenetwerk Meetjesland is een permanent bewegwijzerd mountainbiketraject van 376 km. Het netwerk Meetjesland omvat de gemeenten Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Knesselare, Lovendegem, Maldegem, Sint-Laureins, Waarschoot, Zelzate en Zomergem. Tevens werd er vanuit de Gentse Standsrand een verbindingstraject van 16 km ontwikkeld dat start aan het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx en via de MTB-route van Lovendegem geïntegreerd werd in dit netwerk.
In dit mountainbikenetwerk zal men niet direct zware kuitenbijters vinden, maar wel mooie landelijke trajecten doorheen een prachtig, open landschap. Het netwerk is dan ook bedoeld voor recreanten van alle leeftijden. Door de lengte (376 km in totaal) komen echter de actieve mountainbikebeoefenaars zeker ook aan hun trekken.

Netwerkkaarten

De netwerkkaarten zijn verkrijgbaar bij de sportdienst (5 kaarten voor €15). Deze netwerkkaarten bevatten informatieve gegevens zoals meldpunten voor klachten en opmerkingen, MTB-huurpunten, GPS-downloadgegevens en de basisgegevens m.b.t. de lussen (moeilijkheidsgraad, lengte, % verhard en onverhard ...).

Op zoek naar een mountainbikeroute in onze gemeente of meer info rond de mountainbikeroutes? Ga via de website www.vlaamsemountainbikeroutes.be doorklikken 'Vind je MTB-route', dan naar Oost-Vlaanderen en dan je eigen gemeente aanduiden.

Contactgegevens

Sport

Sportstraat 24
9920 Lovendegem

Tel. 09 370 70 49
sport@lovendegem.be
http://www.lovendegem.be/Openingsuren.aspx