Wandelen en fietsen in Lovendegem

Lovendegem en Vinderhoute verkennen? Dat is het prettigst te voet of met de fiets. Via de verschillende wandel- en fietsroutes ontdekt u de verborgen plekjes, de prachtige groene hoekjes en enkele verrassende bezienswaardigheden.

Poëzieroute


 • Tussen Kale en Lieve (26 km)
  Deze wandeling trekt langs de grenzen van Lovendegem en Vinderhoute, startend in Lovendegem-dorp, langs het valleigebied van de Kalemeersen, wiekend langs de molen en kastelig Vinderhoute om verder het brede kanaalwater te ruilen voor de fijne langgerekte Lieve en agrarisch te eindigen door Kerkelan denlage gronden langs de Centerloop.
 • Kievitenpad (8 km)
  Deze wandelweg loopt in hoofdzaak door het akker- en weidelandschap in het noordoostelijk deel van Lovendegem. Hier en daar worden niet-verharde voetwegen gevolgd.
 • Kastelenwandeling (11 km)
  Deze tocht doorkruist het waterrijke gebied van de Kalevallei en voert langs tal van riante ‘huysen van plaisance’, te midden van park- en vijverpartijen.
 • Vinderhoutepad (6 km)
  Dit is een verkenningstocht door de oude heerlijkheid Vinderhoute. Even verwijlen bij de geschied- en heemkundige nalatenschap.
 • Kleine Lowandeling (4km)
  Deze korte voettocht geeft de indruk van het akker- en beemgebied tussen de ‘hoghe ende leege caele’. Een trip in de volle natuur.
 • Dr. Achiel stubbe-pad (12km)
  Met deze wandeling lopen we om de oude heerlijkheid van het feodale Lovendegem en komen we allicht vaak op de paden die priester-kunsthistoricus Dr. Achiel Stubbe koos voor zijn dagelijkse gezondheidstrip.

De bovenvermelde routes kan u hier downloaden of kan u verkrijgen bij de dienst onthaal. Deze routes zijn niet bewegwijzerd.

 • Fiets- en wandelroute De Oude Kale: € 2 
 • Fietsnetwerk Meetjesland: € 6 
 • Mountainbike netwerk Meetjesland: € 15

De bovenvermelde routes zijn betalend en kan u verkrijgen bij de dienst onthaal.

Wandelen en fietsen in het Meetjesland

Het Meetjesland wordt gepromoot als fietsregio voor jong en oud. op de vlakke kerkwegels in de bosgordel ten oosten van Gent en op de smalle polderpaden tussen de kreken van het noorden beleeft u de fietstocht van uw dromen. Het fietsnetwerk Meetjesland brengt u in natuur- en landbouwgebieden tussen de kleine en middelgrote dorpskernenvan de streek. Vaak onbekend, dus ook onbemid en onaangeroerd. Het open landschap is onze troef, de gastvrijheid krijgt u er gratis bij. Meetjesland als fietsregio, maak het mee.

Meer informatie kunt u vinden op de website van toerisme Meetjesland.

Oost-Vlaamse fiets- en wandelroutes zoeken enthousiaste peters en meters!

De Oost-Vlaamse netwerken tellen ruim 3.500 km fietstraject en 560 km wandelwegen, samen goed voor 18.500 bordjes. Om deze bewegwijzering op punt te houden en gebreken zo snel mogelijk te detecteren en op te lossen, zijn véél peters en meters nodig.

Wat vragen we?

 • U kunt zich minstens één maal per jaar (voorjaar, zomer of najaar) vrijmaken om de uw toegewezen lus op het fietsnetwerk of het wandelnetwerk te controleren.
 • U beschikt over een computer met internettoegang, aangezien alle communicatie digitaal verloopt.
 • U beschikt over een digitaal fototoestel of gsm met fototoestel.

Wat bieden we?

 • U ontvangt de nieuwste netwerkkaart van uw gekozen netwerk(en).
 • U wordt één keer per jaar uitgenodigd voor een ontmoetingsmoment op een toeristische locatie, met hapje en drankje.
 • U  ontvangt jaarlijks een geschenk.
 • U ontvangt uw opdrachten en rapporteert via een speciaal ontwikkelde online toepassing, wat vlot rapporteren makkelijk maakt.

Stel u kandidaat!

Geïnteresseerd? Surf naar http://www.tov.be/kandidaat, vul uw gegevens en uw voorkeuren in en u komt in onze kandidatenlijst terecht. We contacteren u dan binnenkort. Heeft u  nog vragen, dan kan u terecht bij Annelies De Roo (annelies.de.roo@oost-vlaanderen.be of 09 269 26 17).


Contactgegevens

Onthaal en archief

Kerkstraat 45
9920 Lovendegem

Tel. 09 370 70 20
Fax 09 370 70 21
onthaal@lovendegem.be
http://www.lovendegem.be/Openingsuren.aspx