Sinds 1 januari 2007 is iedere vrijwilligersorganisatie verplicht een verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid af te sluiten voor haar vrijwilligers. 

Indienen aanvraag tot erkenning gratis vrijwilligersverzekering 2017!

Het bestuur biedt, met ondersteuning van de Nationale Loterij en in samenwerking met verzekeraar Belfius, een gratis vrijwilligersverzekering aan. De verzekering bevat burgerrechtelijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en lichamelijke ongevallen. Alle vrijwilligersorganisaties, zoals omschreven door de vrijwilligerswet, komen hiervoor in aanmerking. Enkel lokale besturen en aanverwante organisaties worden volgens het reglement van de Nationale Loterij uitgesloten van het aanbod.

De verzekering vervangt de jaarverzekering van de leden en vrijwilligers bij de gekende verenigingen niet maar kan ingeschakeld worden bij activiteiten waar men sporadisch een beroep doet op extra vrijwilligers. De organisaties kunnen op een eenvoudige manier tot maximaal 100 gratis vrijwilligersdagen bekomen. Eén vrijwilligersdag staat voor een verzekering van één vrijwilliger.


LEES MEER