Voorbije activiteiten

Boekvoorstelling 'Foetsie Moesje'

Tijdens het voorleesmoment op zondag 18 september stelden Sabine De Graeve en Wivina Ockier onder ruime belangstelling hun nieuwe kinderboek 'Foetsie Moesje' voor.

'Let the games begin': ouders, kinderen en gamen

Bijna ieder kind of jongere speelt games. Ouders willen vooral dat ze er plezier aan beleven, maar stellen zich toch allerlei vragen. Op deze vormingsavond komt aan bod waarom gamen zo leuk is. Hoe kunnen ouders hun kinderen helpen om op een goede manier om te gaan met gamen? Welke vragen kunnen ouders zich hierbij stellen? Hoe praten ouders met hun kinderen over gamen? Hoe geven ze het goede voorbeeld en stellen ze grenzen en houden toezicht waar nodig? Deze vormingsavond werd georganiseerd in samenwerking met de Gezinsbond en de ouderverenigingen van het lager onderwijs op dinsdag 11 oktober.

Digitale week in de bib: streaming en je eigen digitale muziekbibliotheek

Naar aanleiding van de Digitale Week organiseerde de bib in samenwerking met Vormingplus Gent-Eeklo twee lezingen: op donderdag 6 oktober rond streamingdiensten voor muziek en video en op donderdag 20 oktober rond het samenstellen en beheren van een eigen digitale muziekbibliotheek.

De piste in

In Oost-Vlaanderen waren op een gegeven moment meer dan veertig velodrooms. Je vond ze op soms onverwachte locaties en niet enkel in de grote steden. De eerste wielerbanen ontstonden op het einde van de 19e eeuw. De meeste kenden hun grootste populariteit in de eerste decennia van de 20e eeuw. Naar aanleiding van de 75e verjaardag van de Zesdaagse van Gent en de 50e verjaardag van het Kuipke nam de provincie Oost-Vlaanderen het initiatief om samen met het Huis van Alijn de tentoonstelling ‘De piste in’ uit te werken, over alle aspecten van het baanwielrennen in Oost-Vlaanderen. Deze tentoonstelling was van 3 tot en met 30 november te gast in de bib.

Poëzie lezen en begrijpen

Wat betekent een gedicht precies en waarin verschilt het van een verhaal of een theatertekst? Van welke poëtische hulpmiddelen bedient een dichter zich en hoe kan je die interpreteren? Hoe raak je wijs uit het kluwen van dichters en stromingen uit de poëziegeschiedenis van de twintigste eeuw? Al deze vragen kwamen aan bod tijdens de roadshow van het Gentse Poëziecentrum op dinsdag 17 januari. Deze roadshow werd georganiseerd met steun van de provincie Oost-Vlaanderen.Contactgegevens

Bibliotheek

Dorp 28
9920 Lovendegem

Tel. 09 370 70 45
bibliotheek@lovendegem.be
http://www.lovendegem.be/Openingsuren.aspx