Voorbije activiteiten

Poëzie lezen en begrijpen

Wat betekent een gedicht precies en waarin verschilt het van een verhaal of een theatertekst? Van welke poëtische hulpmiddelen bedient een dichter zich en hoe kan je die interpreteren? Hoe raak je wijs uit het kluwen van dichters en stromingen uit de poëziegeschiedenis van de twintigste eeuw? Al deze vragen kwamen aan bod tijdens de roadshow van het Gentse Poëziecentrum op dinsdag 17 januari. Deze roadshow werd georganiseerd met steun van de provincie Oost-Vlaanderen.

Boekenverkoop

Onze jaarlijkse boekenverkoop ging door op vrijdag 11 augustus, van 8u tot 13u aan de bibliotheek.

Schatten van Vlieg 2017: ruik jij wat ik ruik?

Tijdens de zomervakantie konden speurneuzen zich opnieuw naar de bib begeven om op zoek te gaan naar de Schatten van Vlieg! Elke woensdagnamiddag in juli en augustus konden kinderen van 5 tot 10 jaar tussen 15u en 19u deelnemen aan een zomerse zoektocht naar de Schatten van Vlieg en drie geurpakjes boordevol spelletjes verzamelen. Wie de code van de schatkist kon kraken, beleefde een heus geuravontuur en maakte kans op prachtige prijzen!

Gitaar voor beginners

Van 18 september tot 23 oktober ging de cursus Gitaar voor beginners door in de bib, telkens op maandagavond. Lesgever Gert Elebaut (multi-instrumentalist) begeleidde de cursisten bij hun eerste stappen met de gitaar. Deze cursus werd georganiseerd in samenwerking met Vormingplus.

Digitaal vragenuurtje

De digitale (r)evolutie gaat razendsnel en het is nagenoeg onmogelijk om van alles even goed op de hoogte te zijn. Hebt u vragen over bv. online bankieren, het gebruik van een smartphone of tablet, antivirusprogramma’s, het gebruik van paswoorden, … die maar niet beantwoord raken?

Op dinsdag 24 oktober kon u in de Raadzaal terecht voor een digitaal vragenuurtje waarbij al deze onderwerpen en nog veel meer aan bod kwamen. Dit vragenuurtje werd georganiseerd in samenwerking met Gezinsbond Lovendegem-Vinderhoute.

Starten met schrijven

In de maand november was er de cursus Starten met schrijven, telkens op maandagavond. Lesgeefster Hilde Van Malderen leerde de cursisten via tal van oefeningen spelen met tijd, stijl en verwoording. Personages, plots en de opbouw van een verhaal kwamen aan bod. Deze cursus werd georganiseerd in samenwerking met Vormingplus.Contactgegevens

Bibliotheek

Dorp 28
9920 Lovendegem

Tel. 09 370 70 45
bibliotheek@lovendegem.be
http://www.lovendegem.be/Openingsuren.aspx