Op de agenda

Wat voor activiteiten heeft de bibliotheek op kortere of langere termijn nog gepland?

Voorlezen in de bib (3 tot 7 jaar)

Vanaf september worden er weer prentenboeken voorgelezen in de bib! Het voorlezen, waarbij drie tot vier prentenboeken aan bod komen, duurt telkens ongeveer een halfuurtje en is bedoeld voor kinderen van 3 tot 7 jaar. (Groot)ouders mogen uiteraard mee komen luisteren. De eerstvolgende keer is zondag 15 oktober. De volgende data zijn 19 november en 17 december.

Sprookjes in de bib (5 tot 10 jaar)

In de herfst- en wintermaanden worden er, naast het voorlezen van prentenboeken, ook sprookjes verteld in de bib. Deze verhalen duren telkens ongeveer een halfuurtje en zijn bedoeld voor kinderen van 5 tot 10 jaar. (Groot)ouders mogen uiteraard mee komen luisteren. Het eerste sprookje wordt verteld op zondag 5 november. De volgende data zijn 3 december, 7 januari en 4 februari.

Leesclub 'Open Boek'

Op woensdag 18 oktober komen de mensen van de leesclub opnieuw samen, om 20u in de bibliotheek. Dan wordt het boek 'De weg naar huis' van Rose Tremain besproken. Neem gerust contact op met de bib als je interesse hebt om deel te nemen!

Digitaal vragenuurtje

De digitale (r)evolutie gaat razendsnel en het is nagenoeg onmogelijk om van alles even goed op de hoogte te zijn. Hebt u vragen over bv. online bankieren, het gebruik van een smartphone of tablet, antivirusprogramma’s, het gebruik van paswoorden, … die maar niet beantwoord raken?

Op dinsdag 24 oktober kan u om 20u in de Raadzaal (Kasteeldreef 72) terecht voor een digitaal vragenuurtje waarbij al deze onderwerpen en nog veel meer aan bod kunnen komen. De toegang is gratis, vragen kunnen vooraf worden bezorgd aan de bibliotheek aan de balie, via email (bibliotheek@lovendegem.be) of via telefoon (09 370 70 45). Dit vragenuurtje wordt georganiseerd in samenwerking met Gezinsbond Lovendegem-Vinderhoute.

Contactgegevens

Bibliotheek

Dorp 28
9920 Lovendegem

Tel. 09 370 70 45
bibliotheek@lovendegem.be
http://www.lovendegem.be/Openingsuren.aspx