Makkelijk Lezen Plek

Lezen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Daarom heeft de bib verschillende alternatieven in huis voor mensen voor wie lezen moeilijker wordt. Deze alternatieven zijn samengebracht onder de noemer Makkelijk Lezen Plek. Er is een Makkelijk Lezen Plek voor kinderen (in ons Boekenbos) en een Makkelijk Lezen Plek voor volwassenen (op de eerste verdieping van de bib).             

Groteletterboeken

De naam zegt het zelf, dit zijn boeken met een groter lettertype. In onze catalogus (zie hieronder) kan je ze apart opzoeken om te zien welke groteletterboeken we hebben. De voorbije jaren werden er heel wat recente titels aangekocht.

Catalogus: groteletterboeken

Luisterboeken

Luisterboeken zijn boeken die worden voorgelezen, al dan niet door de auteur van het boek zelf, en die je op cd kan beluisteren.

Catalogus: luisterboeken

DAISY-boeken

DAISY-boeken zijn luisterboeken op cd-rom en kunnen op de pc of met een DAISY-speler worden gelezen. DAISY-boeken kunnen gelezen worden als een gewoon boek: er kan in gebladerd worden en het is mogelijk om bladwijzers aan te brengen. DAISY-boeken zijn beschikbaar in de onze bibliotheek maar kan je ook zelf ontlenen bij Luisterpunt: http://www.luisterpuntbibliotheek.be

Catalogus: DAISY-boeken

'Makkelijk lezen'

Lezen kan ook technisch of inhoudelijk moeilijker zijn, bv. omwille van dyslexie. Ook hiervoor bestaat een oplossing: de bib beschikt over aangepaste boeken, zowel voor kinderen als volwassenen. Die worden vaak 'makkelijk lezen'-boeken genoemd en zijn te herkennen aan de aanduiding 'ML' op het etiket op de rug van het boek. Ook DAISY-boeken kunnen zinvol zijn voor kinderen of volwassenen met dyslexie.

Catalogus: makkelijk lezen

Als u nog vragen hebt, aarzel dan niet om de medewerkers om hierover advies te vragen!

Contactgegevens

Bibliotheek

Dorp 28
9920 Lovendegem

Tel. 09 370 70 45
bibliotheek@lovendegem.be
http://www.lovendegem.be/Openingsuren.aspx