Vallei van de Oude Kale

In 2012 realiseerde de Vlaamse Landmaatschappij in samenwerking met de gemeente Lovendegem en Nevele en stad Gent het landinrichtingsproject Oude Kale. De hoofddoelstelling was het bewaren en het versterken van het waardevolle landschap tussen Merendree en Vinderhoute. Om iedereen van dit landschap te laten genieten werden er recreatieve wandel- en fietspaden aangelegd en werden er twee bijkomende bruggen over de Oude Kale gebouwd. 

De wandelkaart is te koop op de gemeentehuizen van Lovendegem en Nevele, bij toerisme Oost-Vlaanderen en bij de lokale Horeca voor 2 EUR.
De nieuwe fietsverbindingen worden opgenomen in het fietsknooppuntennetwerk van de provincie Oost-Vlaanderen.
Deze recreatieve paden zijn niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. In de winterperiode worden laarzen aanbevolen voor de wandelroute.
Klik hier voor meer info dit mooie gebied of lees hier de folder. 

Een nieuwe rust- en ontmoetingsplaats aan de Oude Kale 

Om het steeds stijgend aantal recreatieve en sportieve fietsers nog beter te ontvangen, maakt Toerisme Oost-Vlaanderen werk van de verhoging van de kwaliteit en belevingswaarde op haar fietsnetwerken. In het voorjaar van 2016 investeerde Toerisme Oost-Vlaanderen ruim 150.000 € in de installatie van extra fietsrust- en –inrijpunten in de regio’s Meetjesland en de Vlaamse Ardennen. Zo kwam er ook een nieuwe picnic-plaats in de vallei van de Oude Kale aan de molen.

Contactgegevens

Milieu

Kerkstraat 45
9920 Lovendegem

Tel. 09 370 70 38
Fax 09 370 70 21
milieu@lovendegem.be
http://www.lovendegem.be/Openingsuren.aspx