HERSTELLINGSWERKEN AAN DE LOVENDEGEMBRUG

Vanaf 23 april tot en met 30 juni 2018 voert De Vlaamse Waterweg nv herstellingswerken uit aan de Lovendegembrug in Lovendegem over het kanaal Gent-Oostende. Tijdens de werken zal alternerend verkeer steeds mogelijk zijn.

De Lovendegembrug over het kanaal Gent-Oostende is aan een opknapbeurt toe. De onderkant van de brug werd twee jaar geleden aangereden door de grijparm van een hoogtewerker, waardoor de liggers van de brug beschadigd raakten. De Vlaamse Waterweg nv zal nu de liggers herstellen om de stabiliteit en de veiligheid van de brug weer te garanderen. Voorbijgangers zullen weinig van de werken zien, omdat de werken aan de onderkant van de brug gebeuren. Enkel de proefbelasting met betonblokken zal een zichtbaar onderdeel van de werken zijn.

Om aan de herstelling te kunnen beginnen, moest er eerst een goedgekeurd plan van aanpak op tafel liggen en werd de nodige expertise ingewonnen.
Daarnaast zijn de werken en een geslaagd resultaat ook weersafhankelijk, en kan er niet gewerkt worden in koude, natte periodes.

De werken starten op maandagochtend 23 april en moeten 30 juni klaar zijn. Gedurende deze periode kan het verkeer afwisselend passeren over één rijstrook. Er worden lichten geplaatst om het verkeer in vlotte banen te leiden.
De werken zijn weersafhankelijk, maar door een goede voorbereiding en een strikte werkplanning voorop te stellen, blijft de uitvoeringstermijn zo beperkt mogelijk.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Meer informatie op www.vlaamsewaterweg.be