Sneeuw- en ijzelbestrijding

Sneeuw is één van de mooiste winterverschijnselen. Maar als weggebruikers weten we ook dat sneeuw en ijzel gevaarlijk kunnen zijn, zowel op het voetpad als op de weg. Het is dan ook een gezamenlijke inspanning om het voor iedereen veilig te maken op de weg. 

Strooidiensten gemeente

Tijdens het winterseizoen staat de gemeente paraat om bij sneeuwval of ijzel de belangrijkste verkeersassen veilig te houden. Dit gebeurt volgens een vast strooiplan. Prioritair zijn de hoofdwegen en de busroutes! Het is noodzakelijk dat er voldoende autoverkeer is op de bestrooide wegen om een goed resultaat te bekomen. 

We kiezen er ook bewust voor om niet te kwistig om te springen met zout om ecologische redenen en ook om vroegtijdige zouttekorten te vermijden. De strooidiensten rukken uit op basis van de voorspelling van het KMI, Meteo Defensie of op basis van oproepen van de lokale politie. 

Het routeschema van de zoutstrooirondes kunt u hier  bekijken.

Sneeuwvrij maken van het voetpad

We vragen aan elke burger om zijn stoep sneeuwvrij te maken. Dit kan door het strooien van zout of door gebruik van een sneeuwschop. Let er dan wel op dat de goot zijn functie niet verliest om het smeltwater af te voeren naar de riolering. Veeg de sneeuw best zo dicht mogelijk tegen de huizen of op de rand van het voetpad, zodat het daarna rustig kan smelten.  

   

Contactgegevens

Infrastructuur

Kerkstraat 45 (container naast gemeentehuis)
9920 Lovendegem

Tel. 09 370 70 34
infrastructuur@lovendegem.be
http://www.lovendegem.be/Openingsuren.aspx