De Lijn

Er zijn drie vaste busverbindingen die door de gemeente Lovendegem lopen: De dienstregeling van deze bussen kan geraadpleegd worden op de website van De Lijn.

De dienstregelingen van alle lijnen zijn ook steeds terug te vinden op de website en voor smartphone gebruikers is er naast onze gratis app ‘De Lijn’ ook de mobiele variant van onze website: m.delijn.be

  • Lijn 65 Gent Arteveldepark - Zomergem - Ursel
  • Lijn 67 Gent Arteveldepark - Zomergem - Waarschoot - Eeklo
  • Lijn 68 Evergem - Belzele - Vinderhoute - Gent
  • Lijn 69 Waarschoot  - Gent  Zuid (met uitbreiding tot PTI Eeklo)

De belbus rijdt enkel rijdt op verzoek. Deze bus heeft een aantal mogelijke haltes (met een haltebord van De Lijn), maar rijdt niet volgens een vaste route of dienstregeling. De belbus stopt alleen aan haltes die op voorhand werden aangevraagd via de belbuscentrale van De Lijn (Tel 09 211 91 91). Een rit kost evenveel als een gewone busrit.  Sinds 1 juni 2016 is er een nieuw reservatiesysteem dat zoekt op basis van het volledig openbaar vervoersaanbod naar de meest passende oplossing voor de reiziger. Zie de website van De Lijn voor meer informatie.

  • Belbus 160 Zomergem - Lovendegem - Waarschoot

 

M-Card10

Sinds 1 februari 2018 heeft de lijn nu ook een m-card10

Dit is een digitale Lijnkaart die recht geeft op 10 elektronische vervoerbewijzen in de vorm van een in-app biljet. Dit digitaal in-app biljet bevat meerdere ritten die via een mobiele app van De Lijn en/of via de app van een m-leverancier op een smartphone aangekocht kunnen worden. De reiziger kan nadien een rit activeren, waarna hij een m-ticket ontvangt. De m-card10 is geldig gedurende 1 jaar na aankoop. Dit betekent dat de 10 afzonderlijke m-tickets van de m-card10 ook binnen dat jaar moeten worden gevalideerd.

Meer info kan u hier terugvinden


 

Contactgegevens

De Lijn

Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge

Tel. 070 220 200
http://www.delijn.be