Met smartphones op zak trokken de leerlingen van 7 Lovendegemse scholen en jeugdverenigingen op pad om de gevaarlijke punten op weg naar school/jeugdlokaal in kaart te brengen. Met behulp van de smartphone-applicatie en webapplicatie, ontwikkeld door het Instituut voor Mobiliteit (IMOB), en in overleg met de scholen, de Provincie, de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde, de politie en de gemeente werd bekeken hoe de gevaarlijke punten toch veilig te overbruggen zijn. Er werden alternatieve routes voorgesteld en zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van trage wegen, wat een heel stuk veiliger is. Via Moving Forward resulteerde dit in een digitale schoolbereikbaarheidskaart die u vanaf 01.06.2015 kunt raadplegen.

Tegelijkertijd werd er ook gewerkt aan een papieren schoolroutekaart. Deze exclusieve informatieve overzichtskaart geeft niet alleen een overzicht van de verschillende veilige fietsroutes en een duidelijke visuele aanduiding van de gevaarlijke punten, men vindt er ook tips voor veilig fietsen, aandacht voor de juiste fietsuitrusting en meer uitleg bij het verkeersreglement.

Op 19 mei 2015 namen een honderdtal leerlingen deel aan de plechtige inhuldiging van de schoolroutekaart. Toevallig passeerde er een fietsende olifant op weg naar Afrika. Hij was ontzettend blij dat er nu een kaart bestond om een veilige fietsweg te vinden.

De kaart werd ingehuldigd door gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor mobiliteit, en door de burgemeester.

Alle leerlingen van de lagere scholen en alle leden van de plaatselijke jeugdverenigingen ontvangen een exemplaar.

Wie naar een middelbare school fietst in een naburige gemeente of stad, kan een gratis exemplaar ophalen in het gemeentehuis of in de gemeentelijke bibliotheek.

Download de schoolroutekaart of bekijk en bewerk ze hier digitaal 

Contactgegevens

Mobiliteit

Kerkstraat 45
9920 Lovendegem

Tel. 09 370 70 38
mobiliteit@lovendegem.be
http://www.lovendegem.be/Openingsuren.aspx